2007. július 20., péntek

Welcome to Sydney!!!


Megérkeztünk!!!!
Kedden reggel Ferihegyen kezdtük meg útunkat, Londonba minden késéstől és légörvénytől mentesen sikerült megérkeznünk. Az átvizsgálásról inkább nem ejtenék szót, mert hát nem kicsit tépázták meg az idegeimet.A lényeg a lényeg, minden rendben volt. Eztuán Hong Kong felé vettük az irányt egy Boeing 747-essel. Kisebb késéssel indultunk, mert az időjárás nem volt túl kedvező angolhonban. Nagyon hosszú volt az út. Mondhatnám az első pár óra még hamar eltelt, de a 7-10. óráig már nem tudtunk mit kezdeni magunkkal, s a videójátékok is kezdtek unalmassá válni. Ekkor végre leszálltunk Kínában. A hegycsúcsok, amik a reptérről is remekül látszódtak, egyszerűen leírhatatlan látványt nyújtottak.Gőzölgő hegyek, iszonyat páratartalom,és zöld szín mindenhol a tájban. Tényleg csodás.Remélem visszafelé lesz alkalmunk megnézni közelebbről is. Hong Kongban már nem voltak kellemetlenségeink a reptéren, minden simán ment. A repülőút még hosszabbnak tűnt mint odáig.Sydney 9 órára volt még onnan.Azt hittük sose érünk oda.A kaja se kellett már.Mondjuk elég fura ételeket hoztak.No de sebaj, sok órányi utazás után végre megpillantottuk lágy zene kíséretében az opera house-t és a kivilágított Sydney-t, mivel ott már este nyolc körül járt az idő.
Ezután kitaxiztunk a Hotel Bondi-hoz, ahol várt minket Sanyi.Mindjárt bemutatott a főnökének, vasárnap mehetek is próbapincérkedni.Jó lenne állást kapni, majd igyekszem nem eldobni a tányérokat.Nagyon rendes srác, megmutatta az albist, és ellátott minket jó tanácsokkal.
Másnap Sanyival együtt bevásároltunk Junction-be,segített bankkártyát csinálni, meg egyebeket. Levitt minket Coogee beach-re, ami tényleg nagyon gyönyörű.
Utána kis időzavar következett, így sikeresen átaludtuk a délutánt. De kárpótlásképp este tettünk egy jó kis sétát Bondi beach-ről indulva(hunter park-bondi road-penkivil street-glan str..) hazáig.Kicsit csípős idő volt, de a látvány lenyűgöző.
Ma reggel nekivágtunk gyalog a junction-nek, megkerestük a sulit, bevásároltunk, telefont vettünk, elütöttük az időt.Még beakartunk menni a Darling Harbour-be is, de olyan rossz idő volt, meg kevés pulcsi volt nálunk, hogy azt holnapra halasztottuk.Végül főztünk egy jó vacsit az albisban.
Összességében eddig nagyon szuper minden, csak ne lenne ilyen hideg.Az ausztrálok nagyon kedvesek, segítőkészek. Az angolra még gyúrni kell, főleg hogy mindenki más dialektusban szól hozzánk...

Nincsenek megjegyzések: