2007. augusztus 6., hétfő

Coastal walk...


Ma végre sikerült felfedeznünk a szomszédos beach-eket. Azért végre, mert a suli és a munka miatt az utóbbi egy hétben szinte semmi másra nem jutott időnk. De persze nem panaszkodunk, mert örülünk hogy van hol pénzt keresni, meg hát nem egy rossz környék ez!
Visszatérve a mai útra, nagyon jó volt. A Bondi beachről indultunk, majd ezután kisebb zegzugos, öblös tengerparti övezetek után Tamarama beachen folytattuk sétánkat.Tamarama után Bronte beach-en jártunk, majd a Waverley Cemetery-ben(temető) fejeztük be a túrát. Persze közben készült egy-két fénykép is, csak hogy bizonyítsuk, nem a szobában üldögéltünk ma...:)
Nagyon jól esett végre a szabad levegőn sétálni, érezni az óceán illatát, szelét..Mire a temetőbe érkeztünk addigra már lement a nap, így még szebb volt. Habár kicsit illúzióromboló volt, hogy minden sír körül vastag piros szalag éktelenkedett. Gondoltuk biztos a turisták hadától hivatottak megvédeni a sírokat..Így viszont sokat veszített szépségéből..
Visszafelé is ezen az úton indultunk, és elég kellemetlen volt, hogy semmi lámpa nem volt a parton...De szülők megnyugtatására, itt vagyunk, nem potyogtunk bele a vízbe!!
Megjegyzem az ozik baromira egészség és sport mániákusok! Csak ezen az útvonalon percenként legalább 10 ember loholt el mellettünk.Valaki egyedül, valaki kutyástól, vagy gyerekestől...De ők így szeretik.
És ma nagyon sok szörfös is volt a vízben.Élvezik, hogy tavaszodik..Egy kissé rosszabb élmény, hogy mikor a túrára indultunk, egy helikopter körözött Bondi beach-nél a víz felett, búvárokat ledobva...Gondolom kerestek valakit, de amíg mi ott voltunk sajnos nem találták meg...
Szóval itt az óceánparton mindig zajlik az élet!Most is valami sátrat vertek, szerintem buli lesz napokon belül..
Barátoknak üzenjük, hogy adhatnának valami életjelet magukról, onnan messze északról!!!
Csók mindenkinek

Nincsenek megjegyzések: