2007. augusztus 9., csütörtök

Chinatown,Darling Harbour


Ma kihagytuk a sulit, mert papírokat kellett intézni a hivatalban. És ha már így alakult,kicsit ismét szétnéztünk a city-ben. Az immigration hivatal nincs messze a Darling Harbour-től és Chinatown-tól sem, ezért ma ezekre a helyekre látogattunk el. Chinatown-ban van egy piac is, ami milyen meglepő, olyan mint otthon Józsefváros. Na persze kulturáltabb formában. Végigjártuk, hátha találunk valami érdekes, olcsó dolgot..Igazából tangapapucsot kerestünk nekem, de hát pici lábra nem volt..Ezt sem értem, mert tudomásom szerint az összes húzottszemű ugyanolyan törpilla mint én...Aztán végül találtunk egy zöldséges részt is a piacon, és jól bevásároltunk, mert lényegesen olcsóbbak voltak a zöldek, mint Bondi-on.Úgyhogy mindjárt csinálok is egy finom salit. Ja és a piacon volt húsos, meg halas is, és jó büdi volt. De megnéztük az összes halacskát.Egy rák rendesen ránk kacsintott.Szegény, le volt kötözve, hogy ne tudjon csapkodni az ollóival.Meg üveges halszemek néztek ránk mindenhonnan. Aki ismer, tudja hogy imádok főzni, de ezek a halak, meg a rákok olyan furák voltak...Aranyosak meg minden, de például lövésem nincs hogy kéne nekilátni felboncolni...Úgyhogy asszem maradunk a filénél, amíg valaki meg nem mutizza hogy kell például kiválasztani melyik hal jó, meg hogy kell széjjelvágni..Egy csíkszemű fazon is kikapott egy rákot, aztán kinyitotta, mint egy kis ékszerdobozt.Megkocogtatta, megforgatta, aztán úgy gondolta, hogy az jó lesz neki..Mi meg csak néztünk,mint hal a vízben.
Piacos élményeink után Darling Harbourbe mentünk. Tök jó, mert ez olyan mint a Városliget Pesten, csak kicsit jobb..:)Volt játszótér a gyerekeknek, meg szökőkútszerűség, meg egy csomó fénykép a világ minden tájáról. Volt egy Floridás is!!(Bátyusék) Persze Magyarországról nem volt...
Ezután kimentünk a kikötőbe, kicsit fetrengtem egy padon, mert efáratttam, és mert olyan szépen sütött a napocska is. Aztán meg elsétáltunk a Hyde Parkig, mert ott volt a buszmegálló hazafelé. A park is egy külön túra lett volna, de már fáradtak voltunk, meg éhesek, ezért hazaindultunk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a blog nagyon jó ötlet.
Azt nem kérdem meg, hogy hogy vagytok, mert látom jól. Ennek örülök. Ha arra járok éppen akkor majd benézek hozzátok:)

Üdv innen a messzi északról: Zsolt