2007. augusztus 29., szerda

Lakás és munka


Végre eljött az idő, amiért érdemes blogot írni. Sok heti keresgélés után megtaláltuk a lakást, ahol remélhetőleg februárig fogunk majd maradni! Eddig elég elkeserítő volt a helyzet ingatlantéren, mert vagy csótánytanyán jártunk, vagy szép de nagyon drága helyen, illetve még megismerkedtünk a buzi lakótárs fogalmával is. Volt ahol a macskának mutattak be minket.
Tegnap felhívtunk egy albist ismét este, a nő azt mondta majd ma megnézhetjük.Telóban nem volt túl bizalomgerjesztő hangja, olyan volt mintha valami százéves vén mammerral beszéltem volna. Ma már el is feledkeztem róla, amikor Stefi felhívta a figyelmem, h azt mondtuk neki este felhívjuk!Hát jó, duzzogva elindultunk megnézni a lakást, hogy úgyis csúnya lesz, meg büdös, mint a többi..
A lényeg, hogy megnéztük! Kedves kis kertvárosi utcában, Birriga Street 31-ben megtaláltuk az ideális albérletet.Egy nő lesz a lakótársunk, akik kb anyu korabeli, francia, de már régóta itt él. Övé az egyik szoba, miénk a kicsi, de kettőnknek pont elég. A konyha szuper,van benne még jégkockacsinálós hűtő is.A fürdő is korrekt, a szobánk is.A nappaliban mondjuk ilyen kiterített állatszőrök a szőnyegek, ami annyira nem gyere be, de ez legyen a legnagyobb bajunk!
Azért örülünk ennyire, mert a nő basic nyelven nyomta a szöveget, sőt mi több ömlött belőle a szó, de még Stefán is megértette. Ami azé jó, mert ha sokat beszél akkor majd jól megtanulunk englisül.Kedves volt, mondta h ha holnap letesszük a kauciót, miénk a kulcs is, és szuper mert jövő vasárnap költözhetünk is!
Van internet, meg minden számla az árban, szóval 260$-ba fog ez kerülni nekünk hetente.Ez 30$-ral több mint eddig, de szerintem ez még abszolut belefér..
Főleg, mivel úgy néz ki, hogy hétfőn kezdhetek egy helyi oviban, mint teacher assistant.Azaz dadus néni.:)))))
Szuper lesz, már alig várom.Alkalmi munkás leszek, majd mindig máskor kell menni melózni, de a lényeg, hogy heti 20 órát dolgozhatok.Itt jobb a bér, mint a hotelban.
A lakás kb 10 perc séta a bíícstől, junction-től, meg 20 perc az ovimtól.
Már csak Stefinek kell találnunk valami melót a carwash helyett, mert ezt a bandát senkinek nem tudná ajánlani...De jön a nyár Bondi-on, úgyhogy egyre több a lehetőség is!

Nincsenek megjegyzések: