2007. augusztus 17., péntek

Piac és North Bondi


Mára kifogyott az összes zöldség és gyümölcs készletünk itthon, ezért, meg mert szabinap volt, felkerekedtünk és elmentünk a Chinatown-os piacra, a Paddy's Market-ra. Most fényképeket is készítettünk, hogy lássátok, itt hogyan is néz ki...Nem sokban különbözik az otthonitól, de itt minden kofa ordít és próbálja túlharsogni a másikat akcióival..Ez egy idő után elég idegesítő.No persze ez a képeken nem is látszik.:)
Miután bevásároltunk nagyon megéheztünk, úgyhogy megnéztünk közelebbről is egy kínai kajáldát. Elég nagy volt a választék, mert már az ajtón az volt kiírva, hogy pl: B1:Japán kaja, B34:indonéz...De volt thai, kínai, Shanghai, Pekingi, Maláj és még a többi fajta konyha kínálata.
Mi egy egyszerűbb kínait néztünk ki magunknak, de akkora adagok voltak, hogy egy adagot rendeltünk kettőnknek. Mondjuk ez így árban is barátságosabb volt. Édes- savanyú ropogós bundás malacot ettünk rizzsel. Kinézetre nem volt annyira kívánatos, de nagyon finom volt. Mondjuk azt már tapasztaltuk, hogy a rizst ők nem sózzák, ízesítik, csak vízben megfőzik...Szörnyűűűű.De a szósszal nagyon fini volt és jól is laktunk.
Ezután hazamentünk,pihentünk egyet, majd újabb túrára indultunk.Még eddig nem fedeztük fel North Bondi részeit, ma ezt tűztük ki célul.
Nagyon szép volt.Szebb mint vártuk. Egy golfpálya volt amit legelőször megláttunk, még gondolkodtunk is, hogy ide szabad-e bemenni.De mivel senki nem szólt elindultunk.És megláttuk azt, amit szavakkal nem lehet leírni. Az óceánt a sziklák alatt.Csodaszép..És csináltunk szinte minden részéről képet, ahova lehetett kimásztunk, persze az ésszerűség határáig..:)
Aztán persze néztük egy kicsit a golfosokat is, gondolom elég szar lehet ilyen helyen sportolgatni..Mikor már meguntuk a nézelődést visszasétáltunk Bondi beach-re, és ott fotózgattunk.Nagyon jó idő volt fényképezéshez, hatalmas felhők gyülekeztek, közben pedig erősen tűzött a lemenni készülő nap...

Nincsenek megjegyzések: