2007. október 22., hétfő

Mozgalmas hétvége


Hűűű, már megint blogot írunk!Ki fogja ezt elolvasni?
Az az igazság, hogy az utóbbi időben kicsit több szabadidőnk akadt, és volt alkalmunk egy kicsit szétnézni ebben a nagy városban.Most hétvégén pénteken kitaláltuk, hogy elmegyünk a Powerhouse múzeumba, ami talán nem olyan uncsi mint egy-kettő otthon, mert interaktív múzeumként volt meghirdetve a neten.Felkerekedtünk, és már 11 körül ott is voltunk.Délutánig jártuk a termeket, mert hát volt mit nézni.Volt 1855-ös vonat,ami egy eredeti Stephenson darab volt.Aztán találkoztunk robottal,volt film arról, hogy épült a felüljáró Sydney-ben, meg egy híd...És persze a hihetetlenül régi ausztrál Vegemite-os reklámot is lenyomták.Itt mindenki ezt eszi.Valami különleges élesztőből készül, sok benne a B vitamin és kenyérre kenik.Még hál'Istennek nem volt alkalmam megkóstolni, mert az összes külföldi szerint elég szörnyű..De az ozzik szeretik, és az oviban is az a menő akinek anyuci Vegemite-os szenyót csomagolt.
Összességében jó volt a múzeum, de mi azért jobbra számítottunk.Pár kép készült, de sajnos az érdekesebb helyeken rosszalló pillantásokat vetettek ránk amikor húztuk volna elő a táskából a fényképezőgépet...Tehát sajnos be kell érni ennyivel.Viszont az nagyon tetszett mindkettőnknek, hogy itt minden múzeumban, állatkertben, stb.. helyeken iszonyat nagy figyelmet fordítanak a környezettudatos életmódra való nevelésre.Értjük ezalatt a szelektív hulladékgyűjtést, az energia és víztakarékosságot, és még sok egyéb dolgot. Szóval ha elviszed a minimanódat egy-két ilyen helyre tuti rádszól majd, ha órákig pacsálsz a fürdőben a zuhany alatt, vagy nem szelektálod a szemetedet...:)
Szombaton ismét unatkoztunk...Ezért kitalálta Stefi hogy menjünk be este a city-be és nézzük meg az operaházat kivilágítva.Be is mentünk, és ha már úgy volt, akkor ferry-re szálltunk és a vízről gyönyörködtünk benne.Két körön is voltunk ferryvel, először csak a szemközti öbölbe hajóztunk, aztán a másikkal a Darling Harbourbe.Ez utóbbi egy kicsit messzebb volt, így volt időnk élvezni a kilátást.Mondanom sem kell, hogy persze hogy kint ültünk le és perszehogy aznap este minúsz 200 fok volt, szóval nem fagytunk oda...De megérte!!!
Tegnap, azaz vasárnap jó idő lévén ismét a city-be indultunk. Kicsit lepihentünk a fűben a Hyde parkban, de rossz ötlet volt mert egy hangyakolónia rendesen betalált minket.Ezután elmentünk ebédelni a már számunkra jól ismert csarnokba.Kitaláltuk hogy Thai kaját fogunk enni.Stefi rámbízta a választást, és milyen jól tette.Mindig egyet szoktunk enni, mert akkora adag, hogy két embernek bőven elég.Választásom egy rendkívül különleges és leírhatatlanul finom ételre esett.Ropogósra sült kacsamell kókusztejes ananászos szószban padlizsánnal,brokkolival,répával,gombával,édesköménnyel,bambusszal...És természetesen rizzsel.Osztom azok véleményét, akik a Thai konyhát nevezik a gasztronómia csúcsának...:)
Ezt még lefojtottuk pár pudingos golyóval,ami gofritésztában volt megsütve..
Kulináris élményeink után piacozni indultunk, hogy vegyünk pár nyári cuccot, ám Stefinek ehhez képest egy meleg pulcsit vettünk..No de sebaj..
Ezután pedig belevetettük magunkat a zöldségesek forgatagába..Rengetegen voltak, mert már 4 óra körül járt az idő és ráadásul vasárnap is volt.Mivel hétfőtől csütörtökig nincs piac, és vasárnap 4kor zárnak, az árusok néha hihetetlenül olcsón próbálnak megszabadulni fölösleges portékájuktól.Így mi ezt kihasználva jó sok gyümölcsöt vettünk és este össze is dobtunk belőle egy salit...
És ezzel véget is ért a hosszú és izgalmas hétvégénk.Mindenkinek jó munkát és tanulást!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Most akadtam rá a blogotokra, ezentúl rendszeres olvasó leszek :)

Névtelen írta...

Hmm.... Az ember még Ausztráliában is talál ismerősöket! Érdekes, ennyire kicsi a világ? Vagy csak nem rendelkezek elég perspektívával? Talán nem is ez számít? Ki tudja! A legfontosabb, hogy bárhol vagyunk a világban, a fejünkben mindíg itt vagytok!
Stefán! Ászi vagyok! :-) Jól el bújtál! Remélem jól vagytok! Még írok! Sziasztok!