2008. február 27., szerda

Part II. Tokeletes hetvege az osokkel...:)


Sziasztok!

Most mar csak ekezet nelkul vagyok,mert a szulok mar hazaleptek, vagyis epp feluton jarnak Budapest fele. A gepunket elvittek,mert a nagy turankon esetleg elvesztenenk, vagyis valaki biztos szivesen megszabaditana tole, akarcsak a taskamtol.:)
Ebben a bejegyzesben a a ult hetvegerol szeretnek beszamolni nektek, ami hihetetlen elmeny volt mindannyiunk szamara. Azt, hogy a tobbinapon mit csinaltak anyuek, majd elmeselik otthon, de a fo attrakcio a hetvege volt.
Nem is csigazom tovabb az erdeklodo olvasoinkat...:)
Szombaton reggel Nelson Bay-be indultunk, ami innen 250 km-re fekszik. Koran reggel indultunk.Stefan 22. szulinapjan!
Fel 10kor meg is erkeztunk a hotelunkhoz, de akkor meg nem lehetett be check-olni,igy ugy dontottunk most azonnal megyunk hajokirandulni. Ez egy delfinnezo tura volt, mar tobb eve erre az elmenyre vart mindenki.
Es amikor ebben a gyonyoru obolben hajoztunk,tenyleg volt alkalmunk megpillantani oket termeszetes mivoltukban, mert nem etettuk oket es senki nem ugralt a vizben, hogy mutatvanyra kesztesse oket. Termeszetesen versenyeztek a hajoval, jatszottak, ki-kibukkantak,es eskuszom talan mosolyogtak is.Hihetetlen volt. Stefivel a hajo orraban alltunk, es pont elottunk csak ugy jottek a delfinek versenyt uszni.
Ezt az elmenyt mindenkinek melegen ajanlom. 2 oras hajokazasunk utan leugrottunk a partra,kicsit hasatsutni. Kora delutan pedig bekoltoztunk a hotelba, szepnek mondhato, rendes, tiszta volt.Ezutan a kozeli kis kup alaku hegyeket indultunk felfedezni, ami Nelson Bay-t igazan izgalmassa teszi. Fel is mentunk egyre, igaz nem a tetejeig, de igy is lattunk tobb 1000 pokot csungeni a fakrol, ami annyira nem volt kellemes elmeny...De a kilatasert megerte. Ezutan lejottunk, majd Zenith beach-re indultunk, ami nyilt oceanra nezett, szeles volt es gyonyoru. Majd Shoal bay-ben nezegettuk a lefele uszo napot. Ezutan egy igen erdekes nevu helyre, Fingal Bay-be indultunk.Itt meg lattunk, fel-felbukkano delfineket csupan szabad szemmel a partrol...
Es hogy az elmenyeknek ne legyen vege, este a kikotobe indultunk vacsizi, mert hat Stefi szulinapjat valahol meg kellett unnepelni. Hog`s Breath nevu western hangulatu etteremben vacsiztunk, boroztunk, soroztunk. Stefinek pedig meg csillagszoros suti is jutott, szulinapra.

A tokeletes szombat utan, szinten hasonlo vasarnap kovetkezett.Reggel ismet koran felkerekedtunk, es Anna bay-be indultunk.Ez eppen a sivatagi homokduneirol, sandbordozasi lehetosegeirol hires. Mi ugy gondoltuk magunk vesszuk kezbe az iranyitast, nem fizettunk be semmifele szervezett turaba. Kaptuk magunkat esfelszaladtunk a homokdunek tetejere, sivatagban ereztuk magunkat,bohockodtunk, fotozkodtunk, csuszkaltunk, majd lesetaltunk.
Hihetetlen gyonyoruek voltak a buckak.
Eztan a dunek kozeleben levo partra mentunk sziklakat neztunk, mega mosoteknot.:)Hatterben, ki-kivillant egy-egy dune...
Majd mvel meg anyuek nem lattak szabaon kengurukat, meg koolamacikat, ezert egy kozeli vadasparkba vettuk az utiranyt. Itt kezbol etettunk kengurukat, simogattuk oket, neztuk a koalamacikat, hogy mennyire lustak, es amint kicsit megmozdulnak, a masodik masodpercben ugyanabba a pozicioba zuhannak vissza es alszanak tovabb,lattunk kopkodos lamakat, meg struccokat, emukat, kismadarakat, nagymadarakat, pacit, meg szamarat, szarvastes bolenyt, kecsket, disznot es kakast is....Sokmindensegesseget.
Hazafele lattunk utkozben szedd magad fugefarmot, ahova csak azert ne mentunk le, mert nem lehetett arrolaz oldalrol, majd Newcastle-be mentunk, ahol sultkrumpliztunk a parton, majd Brooklynban folyot neztunk, meg hegyeket, meg mangos fagyit ettunk, meg setaltunk a napfenyben, majd eze utan este hazaerkeztunk.
Csodas hetvegenk utan hetfon pakolaszas kovetkezett, majd kedden reggel anyu es apu visszarepult az ohazaba....Kicsit szomorkodtunk, de nem sokat, mert 4 honap mulva megint latjuk egymast!!!! Fel nap es haza is erkeznek mindjart.
Itt pedig sok a dolog,mert 10-en indulunk a korutra.Addig kicsit munkalkodunk, meg keszulodunk, meg meg az oviban prezentaciot is kell tartanom jovo hetfon...Szoval nem unatkozunk.
Mielott elindulunk meg jelentkezunk, az utvonalat is kozze tesszuk!
De szep az elet!!!!!
Pussz mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: