2008. február 20., szerda

Szülők északról...:) Part I.



Sziasztok!

Hát már jó rég nem írtam blogot, sőt képek sem frissültek..De majd lassacskán.
Múlt héten csütörtökön megérkezett hozzánk anyukám és apukám 2 hétre látogatóba. Hát gondolhatjátok, hogy nagyon örültünk egymásnak 7 hónap után. Reggel én mentem eléjük a reptérre, fotóval dokumentáltam is érkezésüket, de azt majd később...Szóval leszálltak az esős, felhős Sydney-be...Mert akkor már 2 hete csak ömlött az eső. Aznap csak a parton sétáltak, meg bevásároltunk Junctionben...Másnap, pénteken úgy döntöttünk bemegyünk Chinatown-ba kicsit vásárolni, körülnézni ebédelni. Ez a nap kevéssé sikerült jóra, mert a vásárlásunk után a kedvenc kajáldánkba mentünk..ÉÉs ez nem is lenne baj, de kajálás közben ellopták a táskámat...Ez elégéé érzékenyen érintett."Szerencsém" volt, mert készpénz kb 10 dolcsi volt csak benne, viszont az összes bankkártyám, mint magyar és ausztrál, egészségügyi kártyám, jogsim, magyar simkártya, és a legrosszabb, a lakáskulcsom is benne volt...Hát bankkártyák letiltva, mérgelődés hazáig, iratok csekkolása, majd irány a rendőrség.Ez volt a progi...Semmi különs nem fog történni szerintem, szóval byebye cuccok, de a kulcs miatt is kellett a jegyzőkönyv...Mert ugye albérletben lakunk.És itt amúgy is kb több 100 dolcsi kulcsot másoltatni, és ha még el is hagyod, újabb pénzt kell letétbe helyezni a real estate-nél...De ez van, nincs mit tenni, fizethetünk majd..
A rabló viszont remélem nyakát szegte valahol, mert átkom életem végéig kísérni fogja őt és kedves családját is, amit jó magyar szokásra szavakba is öntöttem aznap párszor...:)
Ez van, no worries, mate...
Aztán szombaton Blue Mountains-ben kirándultunk négyen, plusz Mani is.:)
Útközben beugrottunk gumit venni egy fazonhoz, amit az e-bay-en már megnyertünk, szóval csak ki kellett csengetni meg vinni. Na és miközben nagyban pofázok a fazonhoz, Stefi csekkolta a gumikat..És egyszercsak megszólal...Ez itt egy redback spider???? A fazon persze, de nem bánt, nem gáz és a kezével szépen letessékelte a kerélről...Hozzátenném Sydney-ben ez az egyik legveszélyesebb pók..hurráá.
Aztán odaértünk a hegyekbe, gyönyörű volt. Kicsit hűvös volt az idő és felhős is először, de aztán kisütött a napocska és megláttuk a kék levegőt, amit az eukaliptuszfák kipárolgása okoz...
Kirándultunk, elsétáltunk a 3 nővér-hez..Nagyon szép volt. Hazafelé egy fél órányira lévő botanikus kertbe mentünk, ami szintén a hegyek tartozéka még. Gyönyörű növényeket láttunk meg színes fura alakú halakat a vízben. Ezután még a Sydney Olympic Stadiumba is bementünk, ha már arra jártunk. Hosszú, tartalmas nap volt.
Vasárnap pedig jó ozzi szokás szerint Barbeque-zni indultunk ezúttal a Royal National Parkba. Időnk a sütögetés alatt remek volt, de amikor strandra akartunk átmenni szakadni kezdett az eső. Ettünk kenguru és marha steak-et, sült héjában főtt krumplival, grillezett brokkolival és zöldbabbal..Naon jó volt...Nem akarom dícsérni a szakácsot..:P
Hazafelé bementünk Maroubra bíícsre napozni, de szelesnek bizonyult, így utána kocsival jártuk be a strandokat.:)
Anyáékat pedig este elküldtük kötelező progira, h nézzék meg azt a fránya opera házat.:)
Elég szar képek készültek, gondolhatjátok, hát ismeritek aput, nem tud fényképezni..:DDD Ha-ha..:)
Hétfőn Anyuval meg apuval operaházat néztünk, kajáltunk, Royal Botanic Gardensben voltunk, sétálgattunk, megégtünk a napon...Jó volt...Este ők körbekirándultak a cityben.Ja és persze készült jó kis pörkölt nokedli ubisali, úh kiettük magunkat..:)))
Kedden kicsit felhős volt, de azért próbálkoztunk volna bícsre menni, de eleredt az eső, szóval ezt kihagytunk. Este anyáék Sydney Towerben, Aquariumban jártak, meg ferry-ztek...
Ma egész nap Bondi beachen süttettük a hasunkat, de kicsit sikerült megégni.Személy szerint felfüggesztem a napozást egy kicsit.
Eddig ennyi történt, képek lesznek ígérjük, de a több tonna csodaszép apu által készített képből nehéz kiválasztani a kevés csodaszépet.:)
De most már nekünk is van csodaszép fényképezőgépünk, megérkezett ajándékunk, aminek nagyon-nagyon örültünk Stefánnal. A körúton nagy hasznát fogjuk venni!!!
A story majd folytatódik....

Nincsenek megjegyzések: